2024. május 14.
Engedély nélküli éttermet zárt be a Nébih Gödöllőn

Engedély nélküli éttermet zárt be a Nébih Gödöllőn

Törvénytelenül működő pizzériát zárt be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gödöllőn. Az üzlet nem rendelkezett működési engedéllyel sem adószámmal, továbbá nem felelt meg műszaki higiéniai és személyi feltételeknek sem.  

A Nébih szerdai tájékoztatása szerint azonnal bezárták a pizzériát, az ott talált nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat kivonták a forgalomból. Az ügyben a Nemzeti- Adó és Vámhivatal eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.

A közleményből továbbá kiderül, hogy a pizzakészítéssel és kiszállítással foglakozó üzletben több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padló pedig piszkos volt. A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek és a pizza készítését és kiszállítását végző személyek a szükséges egészségügyi igazolásokkal sem rendelkeztek.

A hivatal weboldalán található információk szerint a bezárt pizzéria a Gödöllői Félix pizzéria volt.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.