2024. április 20.
Júniusig felújítás miatt zárva a nagy dérrel-dúrral átadott kiskunlacházai művház

Júniusig felújítás miatt zárva a nagy dérrel-dúrral átadott kiskunlacházai művház

Több mint 131 millió forintból újult meg Kiskunlacházán a Petőfi Művelődési Központ és Könyvtár épülete. Az intézményt a múlt héten nyitották meg, de felújítási munkák miatt még három hónapig zárva tart.

A múlt hét közepén nagy csinnadrattával vágták át a nemzetiszín szalagot Kiskunlacházán, a frissen felújított Petőfi Művelődési Központ és Könyvtár átadása alkalmából. Pánczél Károly, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője büszkén írta meg Facebook-oldalán, hogy a felújítás KEOP pályázati forrásból több mint 150 millió forintból (ebből 131 millió forint uniós és központi költségvetési támogatás) valósult meg.

 

Magyar Péter, a Jobbik képviselőjelöltje kampányútja során szerette volna megérdeklődni, mikor tarthat lakossági fórumot az épületben. A politikus ugyancsak Facebook-oldalán tudatta, hogy az intézményt zárva találta, és egy felirat tájékoztatja a helyieket, hogy a művelődési ház június 3-ig (!) zárva. „Hiába na, kampányidőszak van, valamit át kellett adni” – teszi hozzá Magyar Péter.

 

Kiskunlacháza weboldala eddig nem számolt be a március 1-jei átadási ceremóniáról. A művelődési ház honlapján ugyancsak nincs nyoma sem az átadásnak, sem a 2017 őszén kezdődött felújításnak. Egyedül az intézmény Facebook-oldalán található egy január közepi bejegyzés, melyben arról tájékoztatják a vendégeket, hogy a külső felújítási munkák befejeződtek, de „egy kis ideig még zárva tartjuk a nagy nyilvánosság számára ajtóinkat”. Indoklásuk szerin erre azért van szükség, hogy „ne csak az ajtóig tartson a varázslat, hanem intézményünkbe belépve is úgy érezzétek: megérte várni”. Azt ígérik, amint nyitásközeli állapotban lesznek, megmondják a pontos dátumot, de egyelőre ennek mostanáig nyoma sincs.

A csúszás okára Répás József polgármester a Mi Újságunk februári számában megjelent interjúja ad választ. Répás így fogalmaz:

„A pályázatnak sajnos nem lehetett a része a belső felújítás, a festés, viszont ez is égetően fontos. Ha marosan elfogadjuk a költségvetést, abban pedig a szükséges pénzügyi forrás a rendelkezésünkre áll, melynek a segítségével ezt is meg tudjuk valósítani. Szeretném, hogy május közepén egy szépen megújult épületet tudjunk átadni.”

Vagyis a kampányidőszaki szalagátvágást májusban követi egy második, már a kiskunlacházai polgárok érdekeit szolgáló átadás is.

Megosztás

Újabb jobbikos lépett Széchenyi nyomába

Hello Pest Megye

Újabb jobbikos lépett Széchenyi nyomába

  • 2018.04.5

A szigetszentmiklósi központú Pest megye 8. választókerületének jelöltje is felajánlotta egyévnyi képviselői tiszteletdíját a térség egészségügyének és oktatásának fejlesztésére, amennyiben parlamenti képviselővé választják. Lupa János már a harmadik jobbikos aspiráns, aki ilyen felajánlást tesz.