2024. május 3.
Újabb jobbikos lépett Széchenyi nyomába

Újabb jobbikos lépett Széchenyi nyomába

A szigetszentmiklósi központú Pest megye 8. választókerületének jelöltje is felajánlotta egyévnyi képviselői tiszteletdíját a térség egészségügyének és oktatásának fejlesztésére, amennyiben parlamenti képviselővé választják. Lupa János már a harmadik jobbikos aspiráns, aki ilyen felajánlást tesz.

Az olimpiai bajnok marcali Steinmetz Ádám és a veszprémi Varga-Damm Andrea után a Jobbik szigetszentmiklósi jelöltje is felajánlotta országgyűlési képviselői fizetésének egy részét a térség egészségügyének és oktatásának fejlesztésére, amennyiben képviselővé választják. Ezt Lupa János, Pest megye 8. választókerületének jelöltje Facebook-oldalán közzétett videójában jelentette be.

Lupa közölte, akár listán, akár egyéni jelöltként kerül be a törvényhozásba, időarányosan egyévnyi jövedelméről lemond, és azzal azt a két területet szeretné támogatni, amit „az Orbán-kormány a legmostohábban kezelt”, vagyis az egészségügyet és az oktatást. Azt is megígérte, amennyiben bármi más váratlan megoldandó feladat merül fel, a kedvezményezettek körét tágítani lehet.

Steinmetz Ádám felajánlását itt tekinthetik meg:

Varga-Damm Andrea önzetlenségéről pedig alább olvashatnak többet.

Ösztöndíjat alapít a politikus az egy éves képviselői fizetéséből

A térség üres háziorvosi praxisainak betöltését szolgálja majd a felajánlás, amiből orvosnak tanuló egyetemisták részesülhetnek. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok után a Jobbik egy másik országgyűlési képviselő-jelöltje is bejelentette, hogy megválasztása esetén egy évi országgyűlési képviselői fizetését egy számára fontos ügy felkarolására ajánlja fel.

Megosztás