2024. május 19.
Akadálymentes állomások lesznek a 3-as metrónál

Akadálymentes állomások lesznek a 3-as metrónál

Az eddigi felújítási tervekben ugyan nem szerepelt ezen megállók akadálymentesítése, most viszont egy új beadvány ez mégis megtörténik.

Az akdálymentesítés öt megállót érintene, az Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin tér, Corvin-negyed és a Klinikák állomásokat. A jelenleg is felújítás alatt álló Dózsa György úti megálló akadálymentesítéséről is tárgyalnak szerdán.

A beadványt többek között a főpolgármester is jegyzi. Az eddigi tervek szerint 12 megállót akadálymentesítettek volna, azonban ezek mellett újabb 6 állomás könnyebb elérhetőségéről tárgyalnak majd. Ezek a fejlesztések az eddig is tervbe vett beruházásokkal együtt zajlanak majd le. 

A megállók akadálymentesítése a következő megoldások jönnek szóba: 

  • A Klinikáknál és az Arany János utcánál a peronszint és a felszín között ferdepályás felvonót építenének.
  • A Corvin-negyednél szintén ferdepályás felvonót alakítanának ki de itt a peronszintet az aluljáróval kötné össze az eszköz, ahonnan lifttel lehetne elérni a felszínt.
  • A Kálvin téren és a Ferenciek terénél is a Corvin-negyedhez hasonló rendszert építenének ki, azonban itt lift építésére nincs szükség, mert azt már korábban kialakították.
  • A Dózsa György úti megállónál pedig a peronszint és a felszín között lifteket építenének, amelyek az aluljárószinten is megállnának. 

Emellett a hat megálló mellett az Ecseri utcai és a Pöttyős utcai megállókban ideiglenes megoldásként korlátlifteket építenek. Itt az akadálymentes megközelítés módját 2023 december 1-ig véglegesítik majd - tájékoztat a pestpilis.hu.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.