2024. május 18.
Ruhagyűjtő akció Biatorbágyon

Ruhagyűjtő akció Biatorbágyon

Az összegyűjtött jó állapotú ruhákból elsősorban gyerekek kapnak.

A ruhagyűjtés az Adok-kapok napok elnevezésű jótékonysági akció keretein belül zajlik, ami az ország legnagyobb ruhagyűjtése. A feleslegessé vált, de jó állapotú ruhákat május 6-ig lehet leadni a biatorbágyi Premier Outletben.  

Az akciót immár hatodik alkalommal rendezik meg, elsősorban gyerekek számára gyűjtenek ruhákat.  Az Ökumenikus Segélyszervezet nagyon sok átmeneti otthonban, intézményben foglalkozik gyerekekkel, így nagy az igény a gyerekruhákra, amelyekből az elmúlt években arányaiban kevés érkezett.

A mozgalmat idéntől pénzzel is lehet támogatni, az 1353-as adományvonal hívásával vagy a segelyszervezet.hu oldalon való utalással. A pénzadományokkal a ruhák célba érését segíthetik az adományozók - írja a pestpilis.hu.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.