2024. május 18.
Új jégsportközpont épül Újpesten

Új jégsportközpont épül Újpesten

A beruházás keretein belül épül egy közel 2500 négyzetméteres jégpálya és egy curlingcsarnok is. 

Még tavaly augusztusban letették az Újpesti Torna Egylet (UTE) Szilágyi úti sporttelepén épülő többfunkciós sportcsarnok alapkövét, novemberben pedig újabb forrásokat különítettek el a beruházássorozat megvalósítására.

Az összesen mintegy hatmilliárdos beruházásban modernizálják a boksz- és birkózóközpontot. Most egy jég- és curlingcsarnokot építenek fel az Újpesti Torna Egylet (UTE) Szilágyi úti sporttelepén, jelenleg a fejlesztés generálkivitelezőjét keresik.

A két előregyártott szerkezettel kialakított csarnokot magába foglaló új épületegyüttes alapterülete több mint 5600 négyzetméter lesz. A közel 4000 négyzetméteres jégcsarnokban többek között kialakítanak egy 2431 négyzetméteres, nemzetközi szabványoknak megfelelő jégpályát, öltözőket vizesblokkokkal, valamint korcsolyaélezőt is. 

Az épület emeletén helyet kap orvosi szoba, pihenő, szertár és gépészeti helyiség, valamint egy konditerem. 

A curlingcsarnok alapterülete körülbelül 1650 négyzetméter lesz, ebbe beletartozik a játéktér, öltöző, nézőtér, valamint a raktár- és műhelyhelyiségek is.

A két jégsportközpontot közös épületgépészeti és hűtési megoldások alkalmazásával fogják működtetni.

(Forrás: pestpilis.hu)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.