2024. október 22.
Három kilátóval lesz gazdagabb a Pilisi Parkerdő

Három kilátóval lesz gazdagabb a Pilisi Parkerdő

Komoly felújítások lesznek a közép-magyarországi régió turisztikai infrastruktúráját illetően.

Az érintett területen többek között erdei fitnessparkokat alakítanak ki, és fogadóépületet hoznak létre a Rám-szakadéknál.

A fejlesztésekre egymilliárd forintot szánnak, sorozatban újul meg összesen 65 ezer hektárnyi erdőterület szabadidős programokat kiszolgáló infrastruktúrája. A főváros közelében fekvő, évente 25 millió kirándulót és turistát fogadó tájegységek természeti vagyonát kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. többek között három új kilátót is épít az elkövetkező két évben:

  • Szentendre felett a Bölcső-hegyen,
  • Szada mellett a Margita-hegyen
  • és a Gerecse keleti peremén található Nagy-Gete hegyen is.

Mindezen felül ezer kilométernyi turistaút pihenőhelyei újulnak meg

A fejlesztéssorozat két pályázaton keresztül valósul meg, emellett új pihenőépületet adnak át a Rám-szakadéknál, illetve több romos épületet is teljes évben használható pihenőhellyé alakítanak.  A budakeszi Hidegvölgyi Erdészlak, a visegrádi Jenő-kunyhó és a sikárosi Magasrakodói-ház is családok és baráti társaságok számára kínál majd időjárásbiztos közösségi teret.

A hűvösvölgyi Nagyréten kőzettani bemutató sétány és erdei játszótér épül, a Holdvilág-árokbanpedig mobilapplikációval kiegészített vulkántörténeti tanösvényt alakítanak ki és felújítják a szurdok létráját is.

A program során továbbá korszerűsítik a térséget átszelő mintegy 1000 kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyeket is - adta hírül a pestpilis.hu.

 

Megosztás

Liszt Ünnep a Müpában is

Hello Kultúra

Liszt Ünnep a Müpában is

  • 2024.09.30

Liszt Szent Erzsébet legendája a Nemzeti Filharmonikusok előadásában, az oratórium címszerepét egy kiváló svájci drámai szoprán énekli.

Fontos tények és izgalmas számok a Szigetről

Hello Kultúra

Fontos tények és izgalmas számok a Szigetről

  • 2024.08.7

Idén 30. alkalommal lépünk át az immár ikonikusnak számító K-hídon a Szabadság Szigetére, ahol 50 helyszínen 1000-nél is több program vár ránk, a műfaji sokszínűség jegyében, köztük Kylie Minogue, Liam Gallagher, Martin Garrix vagy Sam Smith. Sőt, idén az egyik tusolóblokkban is szól majd a zene.