2024. április 18.
Lezárult az Érdi Tankerületben az informatikai eszközfejlesztés

Lezárult az Érdi Tankerületben az informatikai eszközfejlesztés

Az eszközfejlesztési projekt - amely a teljes közép-magyarországi régióra vonatkozóan 6,2 milliárd forintos büdzsével dolgozik - az érdiek számára tavaly decemberben indult. Azóta több mint 120 millió forint értékben kaptak asztali számítógépeket, lapotokat, monitorokat és projektorokat. Most tableteket kap minden tankerületi iskola.

– Célunk, hogy a diákok digitális kompetenciáit fejlesszük, ami egyrészt uniós követelmény, másrészt a nemzeti alaptanterv is előírja. Ezekkel az informatikai eszközökkel a pedagógusok módszertani kultúrájának megújulását is elő tudjuk segíteni – hangsúlyozta Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója a projekt záró ünnepségén.

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott: 2010. óta a kormány oktatáspolitikájának fókuszában van a digitális tudás fejlesztése.

– A digitális fejlődés lehetőség számunkra, hogy azt a gazdasági hátrányt, amit a XX. század történelme során összeszedtünk, egy jelentős, előremutató lépéssel – ami nem más, mint a digitális eszközök elterjedése és készségszintű alkalmazása a termelésben, az oktatásban és a közigazgatásban – le tudjuk küzdeni. Ehhez megvan a gazdasági háttér, azaz forrás lesz rá, de ehhez az is kell, hogy a gazdasági növekedés tartósan négy százalék felett maradjon – zárta szavait.

A tárnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába már megérkeztek a tabletek és a diákok érdeklődve vették őket birtokba.

Kép forrása: erdioldal.hu

Megosztás

Mesterek és tanítványok a Müpában

Kultúra

Mesterek és tanítványok a Müpában

  • 2024.03.3

Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén generációk kézfogásának lehetünk tanúi. Bartók Béla volt Veress Sándor mestere, a Svájcba emigrált Veress pedig Heinz Holligert tanította a zeneszerzés művészetére.