2024. április 25.
Óvodásokkal ismerteti meg hazánk élővilágát a Budakeszi Vadaspark

Óvodásokkal ismerteti meg hazánk élővilágát a Budakeszi Vadaspark

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatása az egyik feladata annak az óvodaipedagógiai programnak, amelyet a Budakeszi Vadaspark indít.

A program célja, hogy testközelbe hozza az állatokat, ezért a társaság szakképzett pedagógusai az óvodai foglalkozásokon előzetes egyeztetés esetén a vadaspark kézből nevelt állatait is élőben mutatják be. Így a gyermekek biztonságos módon ismerkedhetnek meg például a nyesttel és a pelével.

Az előadások tartalma könnyen érthető, a gyermekek számára is szórakoztató nyelvezettel, és szerkezetben, felöleli az otthoni állattartás és szelektív hulladékgyűjtés tudnivalóit, valamint bemutatja a vadon élő állatok legjellemzőbb tulajdonságait.

A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működik. Célja a Magyarországon élő és európai vadfajok és házi állatok bemutatása és az erdészeti tevékenységek megismertetése a lakossággal. A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt 2017-ben 182 ezer látogató kereste fel, munkáját közel 1100 önkéntes támogatja, a Facebook-oldalán több mint 33 ezer követője van.

(A kép forrása: pestmegye.com.)

Megosztás

Mesterek és tanítványok a Müpában

Kultúra

Mesterek és tanítványok a Müpában

  • 2024.03.3

Heinz Holliger és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjén generációk kézfogásának lehetünk tanúi. Bartók Béla volt Veress Sándor mestere, a Svájcba emigrált Veress pedig Heinz Holligert tanította a zeneszerzés művészetére.