2023. március 24.
Indítsd tiszta lappal az évet: 4 tipp, hogyan vágj bele az újévi diétába

Indítsd tiszta lappal az évet: 4 tipp, hogyan vágj bele az újévi diétába

Az életmódváltás komoly elhatározás, így érdemes tisztában lenni azokkal a fontos lépésekkel, amelyeket javasolt betartani a diéta előtt annak érdekében, hogy minél hatékonyabb és fenntarthatóbb legyen. Íme 4 tipp, hogy miket érdemes beiktatnunk, mielőtt belevágunk a diétába.

Akár fogyás, akár izomtömegnövelés, vagy teljesítményfokozás, esetleg az egészségi állapot javítása érdekében vágunk bele az életmódváltásba, fontos, hogy a testünket és a lelkünket is felkészítsük előtte, például egy tisztítókúrával.

 

1., Iktassunk be tisztítónapokat
A méregtelenítést a szervezetünk végzi, azonban érdemes tisztítónapokat beiktatunk, amikor nem viszünk be mesterséges anyagokat, csak tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket. Ezáltal a szervezetünk hatékonyabban méregtelenít, ugyanis azokon a napokon, amikor nem terheljük le méreganyagokkal, a szervezetünk az egészséges anyagcsere-folyamatokra tud teljes mértékben fókuszálni. Tisztítónapokat érdemes akár heti rendszerességgel bevezetni az életmódunkba. A legegyszerűbb módja, ha kijelölünk egy tetszőleges napot, amikor kizárólag friss gyümölcsleveket, illetve magas klorofill tartalmú zöldekből - mint például a brokkoli, az uborka, a sóska vagy a saláta - készült turmixokat iszunk, valamint ezt kiegészítve fogyaszthatunk klorofill tartalmú étrend-kiegészítőt is.

 

2., Fogyasszunk napi szinten friss zöldségeket és gyümölcsöket
Zöldségből és gyümölcsből sosem elég. Érdemes mind a zöldséget, mind a gyümölcsöt rendszeresen beiktatni az étkezésünkbe. Gyümölcsöt a magas cukortartalom miatt leginkább a délelőtti órákban fogyasszunk. Kiváló méregtelenítő gyümölcs a citrom, a gránátalma, ha pedig zöldségekkel szeretnénk tisztítani a szervezetünket, a rukkola és a káposzta a legjobb választás.

 

3., Fordítsunk figyelmet a fehérjére az étrendünkben
Az életmódváltás során elengedhetetlen a megemelt fehérjefogyasztás, amit többféle módon is bevihetünk a szervezetünkbe.

„A hatékony izomépítéshez fontos, hogy sok fehérjeforrást fogyasszunk a nap folyamán, főként fehér húsokat, halakat és tojást. A tejtermékeket és a hüvelyeseket se felejtsük le az étlapunkról, illetve az étrendünket érdemes egy-egy shakerben elkészített fehérjével is kiegészíteni, amit főként edzés után ajánlok fogyasztásra, de egy-egy étkezés kiváltására is tökéletes” - tette hozzá Gyöngyösi Szilvia, a MyEatrend nagykövete.

 

4., Csökkentsük a stresszt
A hatékony életmódváltás egyik kulcsa a stresszmentes élet. Így fontos tisztában lennünk azokkal a tényezőkkel, amelyek feszültté és stresszessé teszik a mindennapjainkat. Gondoljuk át, hogy mik azok a dolgok, amik hátráltatnak minket a céljaink elérésében, és törekedjünk arra, hogy minél jobban kizárjuk azokat az életünkből.

Megosztás

Magyarországra érkezett a 2023-as év autója, a Jeep Avenger

Hello Mozaik

Magyarországra érkezett a 2023-as év autója, a Jeep Avenger

  • 2023.03.7

Először mutatták be Magyarországon a Jeep első, tisztán elektromos modelljét, az Avengert, amely 2023-ban elnyerte az Év Autója, valamint a Women’s World Car of the Year címet is. Ez a városi szabadidőjármű az első olyan Jeep modell, amely a díj 60 éves történelme során győzni tudott a nemzetközi megmérettetésen.