2025. július 1.
Korszerű, változatos és trendi, mégis ismerős ízek

Korszerű, változatos és trendi, mégis ismerős ízek

Feith Attila séf és csapata ismét remekelt: nemzetközi ízek, kiváló hazai alapanyagok, modern gasztronómia történelmi falak közt.

A Kozmo Hotel Suites & Spa eleganciája és vendégszeretete mellett egyre erőteljesebb vonzerőt jelent a ház kifinomult gasztronómiája is. Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is lenyűgöző ízutazásra hívja a vendégeket – különleges, mégis jól érthető fogásokkal, melyek a világ ikonikus ízvilágait idézik meg a legkiválóbb autentikus alapanyagok és korszerű, kímélő konyhatechnológiai eljárások felhasználásával.

„Az új étlap egyik kulcsa a változatosság és a frissesség: kevésbé ismert, de annál izgalmasabb zöldségek – mint a bimi brokkoli, a brokkoli és spárga között elhelyezkedő különleges zöldség –, valamint saját készítésű fermentált savanyúságok színesítik a kínálatot. A fermentálás nemcsak egyedi ízt ad, de jól ismert pozitív élettani hatásai miatt is népszerű megoldás a modern konyhában – teszi hozzá Feith Attila. – Desszert fronton az idei nyár nagy visszatérője a kókusz– a desszertkínálat egyik legizgalmasabb újdonsága a Kókusz & mangó Magnum, formáját tekintve a klasszikus jégkrém ihlette, de valójában egy gourmet ízélményt ígérő krémes desszert.”

 

Az étlap kiemelkedő fogásai közé tartozik a Szarvasgombás majonézzel tálalt marha carpaccio, a sörös-tempurában sült garnéla fokhagymás aiolival, a pikáns Tom Yum leves garnélával valamint a kacsamáj és konfitált kacsacomb terrine, amelyet meggyel, vaníliával és mandulával finomhangoltak. A főételek között megtalálható a grillezett New York hátszín, a serpenyőben sült norvég lazac bimi brokkolival, illetve az argentin garnélás pappardelle is.

Természetesen a magyar konyha klasszikusai is helyet kaptak a választékban: grillezett kacsamáj házi lecsóval, bécsi szelet tejes borjúból, és az újragondolt, tejfölhabbal tálalt túrógombóc hazai ízeket képviselnek.

A desszertkínálat pedig ízben és látványban egyaránt méltó lezárása a gasztroélménynek: a mandulás mille-feuille karamellel és málnasorbettel, az étcsokoládés brownie kékáfonya-textúrákkal, valamint a házi fagylaltok és sorbetek igazi nyári frissítők – friss bogyós gyümölcsökkel és fehércsokoládés tejszínhabbal tálalva.

A vegetáriánus és ételérzékeny vendégekre is nagy figyelmet fordított a séfcsapat: a kínálatban számos húsmentes, illetve allergénmentes opció is megtalálható – mint például a Beyond Burger vagy a krémes görögsaláta.

Az üzleti tárgyalásra érkező, könnyű és az á la carte-nál gyorsabb ebédre vágyó vendégek számára újdonság a Kozmo Business Menü, amely a szezonális étlapról válogatott fogásokból állítható össze 2 vagy 3 fogásosra.

A nyári étkezés különleges élménye a Bistro Étterem mellett a Courtyardban, a szálloda nyitott belső udvarában is élvezhető, ahová májustól októberig egy kávéra vagy koktélra is érdemes beülni.

 

 

A Kozmo Hotel Suites & Spa, a Small Luxury Hotels of the World tagszállodájaként nem csupán szálláshely, hanem ízélmények kifinomult színtere, amely a legmagasabb szintű konyhaművészetet kínálja. A Kozmo klasszikus luxus újragondolt formában. Egy mesébe illő épületben, Budapest szívében várja vendégeit, ahol minden részlet a nyugalmat, az ízlést és az igényességet szolgálja.

Megosztás

Nemzetközi szinten csökken, itthon nő a pezsgőfogyasztás

Hello Mozaik

Nemzetközi szinten csökken, itthon nő a pezsgőfogyasztás

  • 2025.06.23

A pezsgő mindig is a luxus szimbóluma volt, amelyet az ünnepléshez és különleges alkalmakhoz kötöttünk. Azonban a legújabb globális trendek és a piacok változásai azt mutatják, hogy a pezsgőfogyasztás világszerte és Magyarországon is új irányt vehet. Merre tart a pezsgő iránti kereslet a piacon? Az Esterházy Pezsgőgyár körképe.