2024. május 1.
Elkezdték építeni a csepeli birkózóakadémiát

Elkezdték építeni a csepeli birkózóakadémiát

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia alapkövét kedden letették, a beruházás első szakaszában a 4000 négyzetméteres központi csarnok készül el.

Az építkezés során a központi csarnokot követően többek között kollégiumot és képzési központot is átadnak.

Az összesen mintegy 4,5 milliárd forint költségű fejlesztés első ütemében a 4000 négyzetméteres sportcsarnok épül fel, ezt követi majd a 130 fős kollégium, valamint a képzési központ, a sportrehabilitációs centrum és a vendégház kialakítása.

A háromemeletes központi létesítmény első szintjén a Csepeli Birkózó Világ kap helyet, három szőnyeges edzőcsarnokkal, öltözőkkel, szaunával és pihenőhelyiségekkel, valamint itt helyezik el a Csepeli Birkózó Clubot is.

Az emeleten egy 500 fős lelátóval körülvett csarnokot alakítanak ki. A kűzdőtéren összesen kilenc szőnyeg lesz, melyek közül három megfelel majd a nemzetközi versenyek szabványainak is. A galériaszinten többek között oktató-, konferencia-, és rendezvényteret, valamint a Kis-Dunára néző vendéglátó teraszt adnak át.

 Az építkezés során ezen felül összesen közel 7 ezer négyzetméternyi utat és parkolót alakítanak ki, térkőburkolattal 2,7 ezer, aszfaltfelülettel pedig 4,1 ezer négyzetmétert fednek le - tájékoztat az MTI.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

Sport

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

  • 2023.03.28

Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.