2024. május 1.
Fedett lovaglócsarnokot kapott Érd

Fedett lovaglócsarnokot kapott Érd

Az Érdnél található Simonpusztai Lovaspark új létesítményét pénteken nyitották meg. A cél az iskolai lovas oktatás elősegítése - írja a pestpilis.hu.

Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője a megnyitón elmondta, bíznak abban, hogy az új létesítmény segíti majd a szülőket a magyar hagyományok átadásában.

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület számára fontos cél, hogy a gyerekek általános iskolai szervezett keretek között ismerkedhessenek a természettel és a lovas világgal. Vannak emellett jótékonysági célok is, például hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek lovagoltatása.

Korein László, a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület elnöke hozzátette, a Magyar Lovas Egyesülettel és a szakminisztériumokkal együttműködve olyan képzési rendszert szeretnének kidolgozni, amely az egyes korosztályok képességeihez, az iskolai testnevelésórák időkeretéhez és a délutáni foglalkozásokhoz egyaránt igazodik.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

Sport

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

  • 2023.03.28

Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.