2024. május 5.
Lovastúrázási lehetőség a Pilisben

Lovastúrázási lehetőség a Pilisben

A gyakorlott lovasokat túrázási lehetőség várja a Visegrádi-hegység és a Pilisvörösvári-medence között, 56 kilométer hosszan. Az útvonal mentén több szálláshelyet és a lovak számára istállókat is telepítettek.

-A 2,5 méter széles utak nagyobbik része Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu és Pilisszentlászló térségében fut, de lehet lovagolni Csobánka és Pilisszentkereszt között, továbbá a Pilisvörösvárt, Pilisszántót, Piliscsévet és Kesztölcöt összekötő szakaszon. Az összes út ingyenesen használható. Az istállók már meglévő erdei szálláshelyek mellett épültek Visegrádon, az Apátkúti Vadászháznál és a Mogyoró-hegyen, a Pilisszentkereszt melletti Som-hegyi Turistaháznál, illetve a Szentendre feletti Kő-hegyen- mondta Zambó Péter a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.

Az útvonalak kialakítása az erdőben lóval járó erdészek közreműködésével valósult meg, azonban csak gyakorlott lovasoknak ajánlják, mivel a vadon élő állatok, a gyalogos turisták, vagy a kerékpárosok megjelenése váratlan helyzeteket teremthet, amit csak kellően felkészült lovas tud uralni- tette hozzá Zambó Péter.

Az istálló napidíja 2500 forint, mely magába foglalja az állatok ellátásához szükséges széna, szalma és víz árát, valamit az eszközök használatát. Takarmány további 1000 forintért vásárolható.

 

 

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

Sport

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

  • 2023.03.28

Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.