2024. május 5.
Lovasutak épülnek a Pilisben

Lovasutak épülnek a Pilisben

Átadták az erdei lovas úthálózat első szakaszát.

Az 56 kilométeres útvonalhoz istállók épültek az erdei szálláshelyek mellett, lehetővé téve a többnapos túrákat.

HIRDETÉS

 

A Pilis Ride-ot a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Pilisvörösvári-medence térségében alakítják ki - írja a solymaronline.hu.

A legalább 2,5 méter széles űrszelvényű utak nagyobbik része Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu és Pilisszentlászló térségében fut, de lehet lovagolni Csobánka és Pilisszentkereszt között, továbbá a Pilisvörösvárt, Pilisszántót, Piliscsévet és Kesztölcöt összekötő útvonalon is.

Az úthálózat 56 kilométeres, az úton kívül két négyállásos nyári istálló is épült, Visegrádon és a Mogyoró-hegyen. A Pilisszentkereszt melletti Som-hegyi Turistaháznál, illetve a Szentendre feletti Kő-hegyen 6 állásos istállókat alakítottak ki. Az istállókat olyan helyen alakítottak ki, ahol eddig is voltak erdei szállások, így hosszabb, többnapos túrák is szervezhetők.

A lovas útvonalak használata ingyenes, az istállókért azonban lovanként napi 2500 forintot kell fizetni. EZért az összegért el is látják a lovat, de további 1000 forintért még takarmány is igényelhető.

A Pilis Ride úthálózat használatának részletes feltételei a parkerdo.hu valamint a pilisride.hu oldalon olvashatóak.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.