2024. április 18.
Magyarországra látogat a világ egyik leglátványosabb terepmotorversenye

Magyarországra látogat a világ egyik leglátványosabb terepmotorversenye

1500 tonna föld, 100 tonna szikla, a világ 30 legjobb versenyzője, 10 milliós motorok és elképesztő tempó. 2019. február 9-én, szombaton Magyarország ad otthont az idei negyedik Super Enduro világbajnoki futamnak.

Super Enduro világbajnoki futamot rendez Magyarország, Budapest lesz a versenysorozat idei negyedik állomása. A Super Enduro a motorsport rajongói számára olyan, mint a versenyautó imádók számára a Forma 1. A Super Enduro szervezetileg is a FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) része. Az esemény megszerzése jelentős nemzetközi siker és egyben presztízs is az ország számára.

 

 

Az eseménysorozat a 2018-2019-es szezon Krakkóban startolt több mint 13.000 ember előtt. Most február 9-én Budapesten a sor. Az eseményt a Papp László Sportarénában rendezik, minden bizonnyal teltház előtt. Emellett a televízión és a különböző közösségi fórumokon keresztül több millió emberhez jut el a Super Enduro, amely nem csak a motorosoknak jelent ínyencséget, hanem az izgalmas, különleges eseményeket kedvelő családoknak és fiataloknak is. A jellemzően nagy arénákban és rendezvény csarnokokban épített egyedi pályákon zajlanak a viadalok. A versenyeken a világ legjobb pilótái mérik össze tudásukat, küzdenek egymással és a stopperrel egyaránt – természetesen mindezt egy hatalmas show keretein belül tálalva a nagyérdeműnek.

 

1500 tonna föld, brutális akadályok, sziklák és a világ legjobb versenyzői
A pályaépítés már önmagában monumentális feladat, közel 1500 tonna földet, 100 tonna sziklát, közel 100 m3 farönköt és 50 tonna homokot szállítanak az Arénába erre a napra. Mindössze 3 nap alatt építik fel a pályát, amelyet a hazai sport egyik ikonja tervez és épít, Ifj. Németh Kornél, akinek neve igen jól cseng a nemzetközi világban is.

 

Itt lesz a világ 30 legjobb versenyzője is, többek között a regnáló világbajnok Cody Webb, a jelenlegi amerikai bajnok és világbajnok Colton Haaker, és a sportág legendája:  a hatszoros bajnok Taddy Blazusiak. A sportág leghíresebb hazai képviselői: Firtosvári Gábor többszörös magyar Endurocross bajnok, Holló Bence Magyar Enduro bajnok és Zsigovits Norbert képviseli Magyarországot a versenyen!

 

„Az, hogy megkaptuk a lehetőséget, hogy futamot rendezhessünk, fantasztikus dolog, ami az egész magyar motorsportnak jót tesz - mondja Szujó Zoltán, a verseny házigazdája. - Egy igazán látványos, a családok, párok, baráti társaságok számára is élvezhető eseményt szervezünk, ami csak egy van egy évben”.

 

A február 9-én 18.00 és 21.30 közötti rendezvény a versenyeken kívül látványos showelemeket is felvonultat, Hujber Péter például freestyle showt fog bemutatni, ahol hátraszaltót is ugrik motorral. A házigazda Szujó Zoltán és Hadnagy József lesz. A szervezők a versenyzők mezének elárverezéséből befolyt összeget a Bethesda Gyermekkórháznak ajánlják fel.

 

***

A Super Enduro a FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) része, ami évente öt eseményt rendez. Magyarország 3 évre kapta meg a jogot. Az itthoni jogok tulajdonosa a Race4u Kft.

 

Részletes programterv ITT

Jegyinformáció ITT

 

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

Sport

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

  • 2023.03.28

Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.