2024. május 2.
Új kerékpárutak épülnek Pest megyében

Új kerékpárutak épülnek Pest megyében

Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa kedden a Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a közeljövőben végrehajtandó kerékpárút-fejlesztésekre 3,6 milliárd forint áll rendelkezésre. Ezt azt jelenti, hogy a már jóváhagyott szakaszok építése elkezdődhet.

A tervek szerint Pomáz és Szentendre között új kerékpárút épül, amely becsatlakozik majd az Eurovelo 6 rendszerébe. A Ráckeve-Szigetbecse-Makád közötti kerékpárút 12,5 km-es szakasza az árvízvédelmi töltésen fog megépülni. A fóti és az ipolydamásdi tervezett kerékpárutak engedélyezése folyamatban van.

Változás, hogy a külterületi kerékpárutak kezelését mostantól a Magyar Közút Nonprofit Zrt. veszi át. A cég a tavalyi költségvetésből 2 milliárd forint többletforrást kapott, ebből 531 millió forintot az eszközpark bővítésére használhatnak fel. Az idei költségvetésből további 1 milliárd forintot különít el a kormány a kerékpárutak üzemeltetésére és karbantartására.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

Sport

Hazánk világelső ultrafutója amatőröket hív ki

  • 2023.03.28

Az antarktiszi ultramaratont megnyerő Lubics Szilvia ultrafutónak, arra is van energiája, hogy kezdő futókat támogasson: játékos kihívással szeretné a mozgás és a jótékonykodás fontosságára felhívni a figyelmet.