2024. május 2.
Ez volt a lényeg a 3. héten

Ez volt a lényeg a 3. héten

Az elmúlt hét fontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Sosem látott biztonsági intézkedések mellett avatták be az Egyesült Államok 46. elnökét. Joe Biden a ceremónia után rögtön a Fehér Házba ment, és sietősen aláírta több Trump által hozott rendelet megszüntetését.

 

A kínai Sinopharm vakcinát egy váratlan fordulattal megelőzte az orosz Szputnyik V oltóanyag, amely az Astra Zenecával együtt szerda este megkapta a magyar hatóságok ideiglenes engedélyét. Egyébként november óta nem volt ilyen kevés halottja egy nap alatt a koronavírusnak Magyarországon, mint szombaton, amikor 69 ember vesztette életét a fertőzés miatt.

 

Hollandiai fiatalok egy csoportja felgyújtotta a közép-hollandiai Urk kisváros szabadtéri koronavírus-tesztközpontját, tiltakozásul a szombaton bevezetett kijárási tilalom ellen. Az országban 75 éve nem volt kijárási tilalom!

 

A Reuters hírügynökség szerint több tízezer ember vett részt Oroszország szerte azon a szombati tüntetésen, amelyet Alekszej Navalnij, a megmérgezése után hazatért, majd gyorsan őrizetbe is vett ellenzéki politikus biztatására tartottak. Több mint 3000 embert vettek őrizetbe.

 

A hétvégén megkezdték a bányászok kimentését abból a tárnából, amely két héttel ezelőtt omlott be Kínában. Tizenegy bányászt már sikerült felszínre hozni, tíz társukat még eltűntként tartják nyilván.

 

A hét száma: 18
Ennyi napon át élt gombákon egy ausztrál férfi, aki elakadt autóját hátrahagyva gyalog folytatta útját, majd, amikor eltévedt egy gát mellett telepedett le. Itt találtak rá vasárnap.

 

Megosztás