2025. május 23.
Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

A kávék, a pasták, a paradicsomszószok és borok mellett ezúttal a fagylalt áll a középpontban. Az „A” pavilonban napi két főzőshow-n mutatják meg a legújabb konyhai trendeket és az alapanyagok felhasználásának hamisítatlan olasz módját. A SIRHA Budapest Közép-Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, amelyet 2024. március 5. és 7. között immár hatodik alkalommal rendeznek meg a Hungexpo területén.

 

Az Olasz Külkereskedelmi Intézet 450 négyzetméteres standján várja mindazokat, akik szeretnék megismerni a minőségi olasz alapanyagokat, és ez alkalomból meg is kóstolnák Itália Budapestre hozott ízeit. A Hungexpo „A” pavilonjában felállított Olasz Szigeten huszonhat gyártó lesz jelen. Ezek zömmel családi vállalkozásokból nőtték ki magukat úgy, hogy az innovációt sikeresen ötvözték az eredeti ízekkel és a tradicionális receptúrákkal. A termékek között Itália minden régiójából szerepelnek méltán világhírű élelmiszerek. Lesznek száraz és friss tészták, különféle szószok, paradicsomkészítmények, salátaalapok, sajtok, borok, Szicíliából pisztácialapú termékek és aszalt gyümölcsök, szarvasgombás készítmények. Természetesen a kávé sem maradhat ki a sorból, öt cég is hoz majd kóstolót a különféle pörkölésű és zamatú termékeiből. Az idei vásár fókuszában a fagylaltkészítés áll, amiben az olaszok szintén verhetetlenek, így kézműves fagylalt-alapanyagokból, krémekből sem lesz hiány a standon.

 

 

A termékbemutatón és a kóstolókon kívül naponta két főzőshow-n mutatják meg, hogyan lehet ezekből az alapanyagokból autentikusan konyhaművészeti remeket varázsolni. Az Olasz Szigeten ugyanis a SIRHA mindhárom napján 11 és 15 órakor Stefano Scarso séfé és Gian Luca Cavi cukrászmesteré lesz a színpad, akik minden alkalommal más-más menüsort készítenek el. Mindkét szakember az ALMÁ-ból – az Olasz Konyha Nemzetközi Iskolájából érkezik Budapestre. Az ALMA az egyik legtekintélyesebb, professzionális képzéseiről híres vendéglátóipari felsőoktatási intézmény Olaszországban és nemzetközi viszonylatban is. 2004. óta képeznek szakácsokat, séfeket, cukrászokat, pékeket, sommelier-ket és étterem vezetőket.  

 

Gian Luca Cavi cukrászmester két külön feladatot is kap a SIRHÁ-n, ő lesz a kapitánya a Fagyi Kaland elnevezésű verseny egyik fiatal cukrászcsapatának, a vásár zárónapján pedig a Gelato Arénában tart előadást az olasz fagylalttrendekről és bemutat néhány innovatív ízt is, melyek egyszer talán hozzánk is begyűrűznek majd.

 

Bár az épületekért, a műemlékekért és az olasz életérzésért továbbra is el kell látogatni Itáliába, a gasztronómiáért most elég csak a Hungexpóra kimenni, ahol belekóstolhatunk mind abba a sok finomságba, amit Olaszország kínál.

Megosztás

A wellness nem csak a punnyadásról szól

Hello Mozaik

A wellness nem csak a punnyadásról szól

  • 2025.04.26

Az életmódváltás szinte bármilyen életkorban elkezdhető. Szerencsére egyre többen ismerik fel annak jelentőségét, hogy rendszeres mozgással, edzéssel, kiegyensúlyozott étrenddel, megfelelő mennyiségű és minőségű pihenéssel hozzájárulhatunk testi és szellemi jólétünkhöz.

Tavaszi vitalizálás

Hello Mozaik

Tavaszi vitalizálás

  • 2025.04.2

A tavasz első napsugaraival nemcsak a természet ébredezik téli álmából, hanem az emberek gondolatai is a megújulás körül forognak. Jó lenne karcsúbbnak és energikusabbnak lenni, leküzdeni a tavaszi fáradtságot, feltölteni a szervezet vitaminraktárait. El lehet érni mindezt önsanyargatás és lemondás nélkül?